Haaland-dobbel i sto­rseier – åpnet mål­kontoen for 2022


(Borussia Dortmund – Freiburg 5–1) Erling Braut Haaland (21) hadde ingen planer om å spille tre kamper på rad uten å finne nettmaskene. Mot Freiburg åpnet nordmannen målkontoen for 2022.

Publisert: Publisert:

Med en god touch etter pasning fra Jude Bellingham la Haaland ballen til rette for avslutning med sitt foretrukne venstrebein, og da var det bare et utfall.

Den norske spissen plasserte ballen sikkert i det lengste hjørnet og scoret dermed sitt første mål på to kamper – og sitt første i 2022.

Det var kronen på verket etter en fantastisk Borussia Dortmund-omgang.

– To mål er bra det, men jeg skulle hatt flere, sier Haaland i et intervju vist på Viasport 1. 21-åringen skulle gjerne hatt et hat trick, sier han.

– Jeg gikk to kamper uten å score og det var «tidenes måltørke» ifølge noen. Det er bra at folk sier sånn, det viser hvor vi er nå, sier Haaland videre, som sier det motiverer ham.

ISKALD: Alene med Freiburg-keeper Benjamin Uphoff gjorde Haaland ingen feil da han plasserte ballen sikkert i det lengste hjørnet.

Marco Roses menn totaldominerte før pause mot tabellfirer Freiburg. De trillet ball i hatt med det som har vært Bundesliga-sesongens store overraskelse, og det var mer eller mindre spill mot ett mål.

De to første målene kom på omtrent nøyaktig samme måte: Borussia Dortmund fikk corner, Julian Brandt svingte inn og Thomas Meunier steg til værs. Den belgiske høyrebacken er – av naturlige årsaker – ikke den som oftest tegner seg på scoringslisten, men nikket inn to bortimot identiske mål mot Freiburg.

Etter hvilen tok Freiburg grep og byttet inn Kevin Schade og Ermedin Demirovic, og det ga uttelling. Fotrappe Schade skapte gang på gang trøbbel for Dortmund-forsvaret, og Demirovic var mannen som tente håpet for bortelaget. Etter en fin Freiburg-opprulling måtte Dortmund-keeper Gregor Kobel gi retur, og den havnet rett i beina på Demirovic som reduserte.

Freiburg presset på og kom til noen muligheter, men fikk seg en på trynet da Haaland igjen ble spilt fri.

Denne gangen var det Dahoud som fant Haaland. Han gikk rett på mål og banket ballen mellom beina på målvakt Benjamin Uphoff, som for fjerde gang måtte plukke ballen ut av nettmaskene.

DOBBEL: Her løper Erling Braut Haaland avgårde for å feire Dortmunds fjerde – og hans andre – scoring for kvelden.

Den ulykksalige Freiburg-keeperen måtte gjøre det en gang til – for også Mahmoud Dahoud ville være med på leken.

Dortmunds femte kom etter et glitrende angrep der Donyell Malen spilte fri Nico Schulz som deretter la 45 grader ut til Dahoud. Midtbanemannen fikk både tid og rom til å legge ballen til rette og sikte, og da gjorde han ingen feil. Dahoud hamret ballen inn bak Uphoff og feiret med å stupe kråke.

Dermed endte det med en 5–1-seier på glisne Signal Iduna Park, som bare hadde et fåtalls supportere på plass på grunn av coronarestriksjoner.

De som var der fikk i hvert fall se et solid Borussia Dortmund-lag, som nå legger litt press på serieleder Bayern München. Haaland & co. er nå tre poeng bak Bayern, som har én kamp mindre spilt. Serielederen skal i aksjon mot Köln lørdag ettermiddag.

Saken oppdateres.

Publisert:Source link

Leave a Comment

x